sobota 7. března 2020

BEZKOČKA - NIHILISTA

Před dávnými léty byl jakýsi pán jménem Bezkočka v naší kanceláři propagátorem tzv. Nihilismu a rád nám často vysvětloval, proč právě tomuto směru on věří a proč se ho zastává. Vysvětloval  nám co to vlastně je:
Nihilisté (z latiny nihil = nic) nevěří na nic, kritizují všechno, popírají veškeré buržoasní hodnoty, odmítají oprávněnost autorit, odpírají občanskou poslušnost a netouží vůbec po tom, aby též u nás někdy vznikla tak zvaná organizovaná společnost. S komunisty souhlasí do té míry, pokud probíhá diktatura proletariátu.  Jinak tvrdil, že my jsme neustále ohrožováni a vydíráni tím celým zpuchřelým Západem. To mi stačilo abych se s tímto patrně mozkově amputovaným magorem, definitivně přestal o čemkoliv bavit,  tím méně debatovat.
Kolega Janýdt, sedící nejblíže u dveří, tohoto Bezkočku taky neměl rád a když se ho někdo z příchozích ptal, kde sedí soudruh Bezkočka, divil se jako Švejk: "Ééé, soudruh bez čeho?"
Od té doby uplynula dlouhá řada let a v tomto národě je stále ona, havlovsky  řečeno: blbá nálada, na níž, se střídavým úspěchem reaguji svým optimismem...
 
Když někdo nadává na drahotu, tak mu řeknu: „Mě ceny nezajímají." Když mi někdo řekne, že benzín už stojí tolik-a-tolik, zeptám se: "A to je moc, nebo málo? To mi  nevadí,  já totiž tankuji výhradně  jenom  za tři  stovky!"
To nekonečné nadávání, kterým si jen vzájemně otravujeme  život je de facto určitý obranný reflex na to, že se lidé v tomto státě neustále cítí být něčím (?) ohrožováni. Třeba imigrací či uprchlíky, pandemií, nebo kapesními zloději,  arogantními řidiči aut, též  exekutory i reklamou a počasím, a hurikány, a potopou i suchem  a požáry a vlastně vším, co je nám tzv. cizí, jako třeba jižní ovoce! Protože, my jsme přece stále ti nejlepší čeští uvědomělí vlastenci!
Český člověk si, ale většinou neuvědomuje, že jeho strach je druhá strana téže mince, protože on sám byl vychováván od batolete ke lžím a k třídní nenávisti a kvůli nedostatku zboží i ke krádežím a úplatkům, takže není divu, že přestal vidět tyto přestupky jako zlo, ale naopak, on to má za jistou chytrost, čili kladnou zlodějnu. (Co je doma, to se počítá.) Kromě toho, že to katolické desatero hříchů je pro něj přežitkem z dávných dob, Bůh dle komoušů přece vůbec neexistuje, tak proč si s tím máme hnojnit mozek a navíc žijeme v demokracii, kde je svoboda a tudíž je zde dovoleno všechno! Bravo, to je ta nejprimitivnější, idiotská blbost lidská. A když někdo řekne, že k volbám vůbec nepůjde, tak tím vlastně říká, že volí ty všechny odporné šmejdy, kteří si z politiky udělali svůj kafe-mlejnek na miliony, nebo i na miliardy...

Dříve, dík náboženství, že Bůh vidí všecko,  jsme byli trochu brzděni, zatímco v socializmu  se pak takový zhovadilý kriminálník neštítil  okrádat i nemohoucí lidi,  na  hřbitovech ničil náhrobky, vykrádal  kostely i  auta  a mimo to páchal zvěrstva  i  na  zvířatech.  A  to radši vůbec nemluvím o  těch hnusných zločinech na dětech. Soudní kauzy se v Česku někdy táhnou až do nekonečna.  (tak okolo 10 až 20 let).

Fakt č.1:   »Vymahatelnost  práva  v Česku  je naprosto  iluzorním pojmem« 
Šmejdi  postupně,  ztrácejí  své zbytkové  zábrany v chování  a  tak je  teoreticky možné, že se i vraždy budou tolerovat, jako by šlo o  kavalírský delikt...  

Abych ale nakonec zůstal i zde optimistou tvrdím, že dostat nás z tohoto marasmu nihilistického, mohou dlouhodobě jen ti skvělí státníci,  jako byl  náš  1. prezident T.G.Masaryk, Václav Havel a jako je i dnes Petr Fiala, a další výjimky,  kterých je bohužel zatím kritický nedostatek. 
Nejlepší příležitost jak rozpoznat charakter politika je třeba taková záležitost, jaké
jsme  byli  svědky  před pár dny,   při  nezdařeném  pokusu  parlamentní  opozice vyjádřit nedůvěru vládě  a  shodit  ji  v době  předsednické  funkce v EU!  Zde se skutečně  jednalo o vše,  na  základě podlých lží  a  každý  volič  měl  možnost srovnávat si  slabomyslné, lživé až  debilní projevy opozičníků s projevy ministrů. Zatímco ministři zůstali po celých  22 hodin  věcnými a šlušnými řečníky, pravým
opakem byly lži  a  nadávky opozičníků,  kteří  mluvili vzteklými  hlasy sprostých dlaždičů. Myslím si, že tento rozdíl v projevech musel zaznamenat každý poslanec i posluchač i  když to opozice nikdy nepřizná... 

Naši  lidé už zažili moc zlých časů a nechtějí  být  jen tupým nemyslícím  davem, ale  platným  a  suverenním  národem ve středu Evropy,  kde jsme  byli  už v roce 1937 a chceme  opět jednou být:  Mít svoje místo v Evropě  a  mít svoji  šťastnou vlast!  Ke štěstí  nám nikdy nebude stačit ruská zemljanka ani  zdarma!
My nejsme,  pane Oligarcho, žebráci  před fortnou milosrdných, ale  na rozdíl od Vás jsme moderní lidé, kteří chtějí žít v západním světě a sice bez šmejdů, bez blbců a bez oligarchů!

Fakt č.2: Volba prezidenta by měla být opět neveřejná, aby se nestalo, že tato hlava státu bude do nejvyšších funkcí jmenovat zásadně jen ty své nejmilejší  partaj-tavárišče!
Politik by měl být nejen vzorem moudrosti a čestnosti, ale měl by vědět, že při dokázaném přestupku, (pokud to není  jen spor mezi vládou a opozicí) by měl  on sám od sebe okamžitě odstoupit a teprve potom, dokazovat svoji nevinu. Proto každá politická strana musí mít zájem, aby takový politik se za ni neschovával, což bohužel u hnutí neplatí, tam je oligarcha nepostižitelný,  jako každý diktátor.
 
Fakt č.3: Novináři zpravidla nejsou žumpou negativních deviantů, jak si náš pan král myslí a veřejně tvrdí!  Náš svět je ale nějak naruby, většina z nás to už dávno ví, kam vedou levicové experimenty, (Rusko, Čína, sev.Korea, Kuba) ale přesto se k nim znovu a znovu lísáme a asi naivně doufáme, že nás nějací ruští bohatýři s banditou v čele, zachrání a vysvobodí na dlouho slibované věčně-věčné časy...!

NÁVRAT  K  OPTIMISMU:

Gene Kelly je zamilován a zpívá si i tančí v dešti!
https://youtu.be/D1ZYhVpdXbQ

6 komentářů:

JarJar řekl(a)...

Smutné. Mne nejvíc mrzí, že Češi začínali s čistým štítem, a místo dobrého si ze svobody vybrali to špatné.

JarJar řekl(a)...

Smutné. Mne nejvíc mrzí, že Češi začínali s čistým štítem, a místo dobrého si ze svobody vybrali to špatné.

Mirek Toms řekl(a)...

Jaruško, promiň,

teprve dnes, když jsem kontroloval komentáře, jsem přišel na ten Tvůj, dokonce dvojitej!
Od března do listopadu to je osm měsíců a to by se mi nemělo stávat. Ještě jednou mea maxima culpa! To víš, v červenci jsem oslavil 87 let a to už člověk blbne...
Měj se fajnově Kanaďanko!

Mirek Toms řekl(a)...

Dnes o pár let později jsem si vzal tento původní článek trochu do parády, vyčistil jej a hlavně doplnil o nová závažná fakta. Taková jedna
maličkost, jako je války mezi Ruskem a Ukrajinou změnila svět ještě víc než covidová pandemie, mám už v sobě 4 vakcíny a jeden infarkt...

Mirek Toms řekl(a)...

Chyba, která se nedá opravit ve slově VÁLKA, nikoliv VÁLKY...MT.

Mirek Toms řekl(a)...

A do třetice, protože jsem už notoricky stár: 91 let+ 1 měsíc +11 dní,
tak si myslím, že bych mohl i s tím psaním přestat... Mirek Toms